Teknoloji

MSI GC30 V2 İnceleme

MSI’nın Force GC30 Gamepad’lerinin birinci modelini incelememizin üzerinden neredeyse 4 sene geçmiş. İncelediğimizde hayli beğendiğimiz V1’in artık yaşını başını aldığı bir sürpriz değildi ve MSI birebir tasarımı koruyarak, ufak tefek lakin yerine değişikliklerle eserin V2 versiyonunu piyasaya sundu, doğal ki tekrar rekabetçi bir fiyata.

MSI Force GC30 V2 tasarım manasında eski V1’in ana sınırlarını motamot koruyor. V1’den farklı olarak şahane gözüken, beyaz bir versiyonu olduğunu da belirtelim. Bizim siyah renkteki test eserimizin V1’den farklarına bakarsak, analogların altındaki MSI kırmızısı tonları yerini gri, daha yalnızca bir tona bıraktığını söylememiz gerekiyor. Ayrıyeten ön kısımda plaka üzere duran MSI yazısı da gamepadin gövdesiyle daha uyumlu bir yapıya kavuşturulmuş. Bir öteki değişiklik de uzun kullanımda çok daha konforlu olan, kauçuk avuç takviyelerinin deseni. Balıksırtı deseni sayesinde eskisisinden daha rahat bir kullanım mümkün.

GC30 V2 tıpkı eski modelde olduğu üzere Xbox, PS ve Switch takviyesine sahip değil. PC ve Android’de kullanılabilen eser PC için 2 metre, Android içinse 30 cm’lik bir kablo ile geliyor. Kablosuz ilişki adaptörü büyük sayılmaz lakin yeniden de -haliyle- Gamepad’in bir yerlerinde saklamak mümkün olmamış. Farklı ilişki modları var, ön kısımdaki ışıklar ve art kısımdaki tablo sizi yönlendiriyor, bize sorarsanız Default moddan ayrılmayın. Bu formda hiçbir oyunda sorun yaşamadık ancak birtakım oyunlarda sorun yaşarsanız Gamepad’in çalışma modunu değiştirebilirsiniz. Son olarak, ürünün halen USB 2.0 Type-A ile bağlandığını belirtelim.

Teknik kısımda da bazı değişiklikler var. Öncelikle MSI analog kolların encoder’larını daha hassas olanlarla değiştirmiş ve tetikleri de 256 farklı seviyeyi ayırt edecek formda, daha hassas anahtarlarla donatmış. Mekanik olmayan, Rubber Dome tuşların kullanıldığı eserde D-PAD için 2 farklı seçenek var. Biz oval olandan hayli mutlu kaldık fakat daha klasik zevkleriniz varsa, klasik + formundaki D-PAD’i kullanabilirsiniz. Tetikler ve analog tuşlar biraz ortanın serti diyebileceğimiz kıvamda, biz çok beğendik, yorucu da olmadı. Tuşların kullanım ömrü ise 2 milyon tıklama.

Bu ortada V1’deki sert plastik gerecin değiştiğini söyleyemeyiz, en azından o denli hissetmedik fakat verdiği his gereğince kaliteli, 215 gram ile GC30 V2’nin son derece hafif olduğunu da belirtelim. Çift titreşim motoru ve 600mA bataryaya sahip olan eserin kullanıma nazaran 8 saate kadar pil dayanımı vadettiğini ve buna epey yakın kıymetler elde ettiğimizi de son olarak not alalım.

Sonuç

V2 sonuçta ufak lakin yerinde değişiklikler ile bilhassa PC tarafında savlı bir eser olacaktır. Haptik denetimlere sahip olmasa da 950 TL civarındaki fiyatıyla rakipleri (Xbox Controller ve Razer Wolverine V2) ile ortasında çok önemli fark koymayı başarabilmiş, kaliteli, sağlam bir eser arayan oyuncuların ilgisi çekecek bir Gamepad.

Kürşat Zaman

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu